HELVETESVECKAN

Nu börjar helvetesveckan. Nu är det bara att bita ihop, sova så mycket det går, äta så mycket man orkar och jobba så djävla effektivt det bara går. Till nästa fredag ska jag hinna med att skriva cirka 200 omdömen för elever, rätta 150 prov, 20 recensioner, ha föräldramöte, baka bröd till konferensfikat och som inte det vore nog, åka till lasarettet för kontroll med dottern. Bortsett från det jag redan nämnt ska jag naturligtvis ha mina vanliga lektioner, gå på konferenser och ta hand om mina barn. Man har det man gör och jag lär knappast ha långtråkigt i alla fall...

MANISK

Jag har en tendens att bli lite väl manisk när jag gör något som ligger inom mina favoritintressen, vilket såklart är en del av min problematik pga aspergers. Inatt har jag bara sovit tre timmar eftersom jag började läsa en bok som var så bra så jag var bara tvungen att läsa ut den.

Det är inte särskilt bra för min hälsa när jag inte kan släppa något som jag vill göra eftersom jag behöver sova och äta även om jag har något kul på gång, men ändå så gör jag ständigt samma misstag, om och om igen. Rent förståndsmässigt så förstår jag ju att man kan lägga ifrån sig boken och fortsätta nästa kväll. Eller sluta måla innan jag blir helt svimfärdig, men ändå kan jag inte förmå mig att ta vettiga beslut när jag är helt inne i något som jag verkligen älskar att göra.

Som tur är gör jag inte detta varje dag, det skulle inte fungera helt enkelt, jag skulle ha varit utbränd för länge sedan om jag varje natt stod och målade, eller satt och skrev eller läste, men det är illa nog att jag 35 år gammal inte klarar av att göra "lagom" mycket av något som faktiskt egentligen borde ge mig massor av positiv energi.

Ett av problemen är väl att jag faktiskt knappt har någon fritid att tala om och därför i princip bara har nätterna att göra det jag älskar. Men även om jag dagtid får möjligheten att göra något så glömmer jag totalt tid och rum, glömmer äta, ta paus, missar om telefonen ringer... Men jag är i alla fall en jävel på att koncentrera mig och jag är grymt effektiv när jag bara får ge mig hän med något underbart projekt, så det är inte alls bara negativt. Någon dag ska jag väl lära mig, men nu ska jag gå och sova. Ligger lite på minus igen...:P

RSS 2.0